Lajsne | Kako da postavite lajsne za laminat

Deutsche Izvorska 13, Surčin +381 (0)63 272 057

Kako da postavite lajsne za laminat

Kako da postavite lajsne za laminat
08. Maj 2017.

Kako da postavite lajsne za laminat

Montirali ste laminat koji savršeno odgovara prostoriji, ali nešto nedostaje – diht lajsne ili drugačije rečeno cokla lajsne.

Diht lajsne imaju zaštitnu i estetsku ulogu i služe za pokrivanje prelaza između poda i zida. Možete birati između različitih boja lajsni za laminat od srebrne boje do raznih dezena koji imitiraju boju drveta. Osim što prikrivaju prelaz između poda i zida, lajsne služe i da se iza njih sakriju svi neestetski elementi, žice i kablovi koji vam smetaju. Pogledajte našu ponudu diht lajsni.

Posle malog uvoda o ulogama diht lajsne, možemo početi sa objašnjenjem montiranja lajsni.

Pravilno montiranje lajsni je da ih pričvrstite na zid, jer ćete na taj način osigurati slobodan hod podne obloge ispod lajsne. Na vama je da izaberete način na koji ćete pričvrstiti lajsne. Možete ih zakucati ekserima, s tim što je naša preporuka da koristiti što tanje eksere da ne bi došlo do pucanja lajsne. Drugi način je da lajsnu pričvrstite slikonskim lepkom, i to kao što smo već napomenuli, lepljenjem na zid.

Pre kupovine lajsni za podove, obavezno premerite prostoriju gde će lajsne biti montirane. Kada nabavite odgovarajuće lajsne možete početi sa merenjem i sečenjem. Pre samog sečenja lajsne, obavezno obeležite tačno mesto sečenja. PVC lajsne se seku pod pravim uglom od 90 stepeni. Za lakše sečenje lajsni potrebno je da nabavite ger (šablon za sečenje pod uglom), u koji postavite lajsnu da bi ste je precizno isekli.

Na kraju kada ste pravilno premerili i isekli lajsne možete da ih postavite na odgovarajuće mesto tako što ćete ih zakucati ili zalepiti na zid.

Ukoliko ipak nemate dovoljno veština ili vremena da se sami bavite postavljanjem lajsni naši majstori će brzo, kvalitetno i povoljno izvršiti montažu lajsni kupljenih kod nas. Pozovite nas 011 311-95-78.

Lajsne | Alu i PVC profili | Proizvodi

Građevinsko limarski radovi

Građevinsko limarski radovi proizvodi

Montaža lajsni

Montaža lajsni proizvodi

Prelazne lajsne

Prelazne lajsne proizvodi

Završne lajsne

Završne lajsne proizvodi

Mozaik pločice

Mozaik pločice proizvodi

Diht lajsne

Diht lajsne proizvodi

Listela

Listela proizvodi

PVC lajsne

PVC lajsne proizvodi

Kant lajsne

Kant lajsne proizvodi

Rukohvat

Rukohvat proizvodi

Šina

Šina proizvodi

Fasadne lajsne

Fasadne lajsne proizvodi

Prateći program

Prateći program proizvodi

Mozaik za bazene

Mozaik za bazene proizvodi